Скокоткање на душата со скопските инди херои „Милко“

MilkoГрупата „Милко“ од Скопје оваа година го означува своето јубилејно постоење од 10 години на сцената.

Digital Milennium .Artist ве чести со бесплатна прошетка на YoubTube , доколку сте жедни за време со себе, тогаш постелете ја чергата на нашата платформа и налејте си музика од овде.

Нивните следбеници ја знаат историјата која зад себе ја крие оваа фантастична група, извор од кој непрекинато протекува интимна музика, стил кој ги допира душите, емоционалн инди-рок.

Најнов албум „Милко “, пуштајте го преку нашиот YouTube канал DMA Music . Нас жедта ни ја изгасна песната „Ја сум важен као ти, ти си никој као јас“ пробјате ја!

Да расчепкаме малку низ никулците. „МИЛКО” е есенско „дете“ се роди во 2006 година во темна и многу валкана подземна просторија во едно предградие на Скопје.

Продолжи кон текстот…

Пушти ги „Токсиколози“ преку DMA Music…

toksikolozi

Една од најпопуларните хип-хоп групи на нашево поднебје „Токсиколози“ неодамна го извадија нивниот прв албум, а Digital.Millennium.Artists која се грижи будно да ви ги сервира на тацна буквално сите ваши омилени песни, неодамна ја продлабочи соработка со нив.

Така што, што? Од сега па натаму песните од албумот „Пушти Глас!“ кои ги прават македонските рапери Сиги, Кацар и Џоле можат да зграмат на YouTube кај и да сте:

Односно целиот албум благодарение на Digital.Millennium.Artists одеднаш e достапен на Apple iTunes, Google Play, Spotify, Deezer и AmazonMP3:

Пушти глас“ е мотото под кое макотрпно работат овие енергични момци, нивниот материјал се крчка, а во DMA Music веќе мириса на слатката манџа од баба, ви го сервираме набрзо со полна пареа и е повкусен од она досега, ви гарантираме!

Продолжи кон текстот…

Project Orpheus на Vevo

project coverVEVO платформата претставува најпрестижна видео-музичка мрежа, основана од најголемите светски продукции Universal Music Group, Sony Music Entertainment и Abu Dhabi Media, како и Google преку кој музиката е синдицирана и достапна на YouTube.

Project Orpheus ги исполни критериумите на високи продукциски побарувања потребни за да биде дел од VEVO, а дистрибуцијата се одвиваше со посредништво на Digital.Millennium.Artists™.

Нивниот проект, Shaping The Static, албум снимен во живо, според зборовите на самиот автор, Давид Димовски, претставува концептуална изведба со тематски континуитет,  ни отсликува еден богат, фиктивен наратив, поставен помеѓу апстрактни околности, чии интерпретации се адаптибилни и често диктирани од страна на индивидуалната имагинација на самиот толкувач.

Покрај албумот на ProjectOrpheusVevo каналот се наоѓаат сингловите Whent The Moon и Gabriel.

DMA™ Music MK - YouTube канал...